Mulberry Court Residences
Wellcome Trust Conference Centre

Location: Wellcome Genome Campus, Cambridge
Status: Completed
Area: 2,500 sqm

The four-star, 64-bedroom residential accommodation for conference centre delegates is named after the 100+ year-old black mulberry tree relocated from the Conference Centre’s walled garden.

Bruce Nepp led this project at his previous practice prior to the project being put on hold. In 2010 it was reactivated and Abell Nepp were appointed to complete the architectural services and develop the interior design for the £5.5m building.

The interior design creates an environment that promotes relaxation, contemplation and calm. Using colour, art and science, each wing is associated with a medicinal plant with these unique properties: camomile, lavendula and passiflora, The plants are represented graphically in increasing scales, detail and colour and are represented in a variety of bespoke artwork, finishes and materials.

Design Team:
Abell Nepp (Architect|Lead Consultant), AECOM (S|MEP), Robert Myers (Landscape), Porta Planning (Town Planning), Turner and Townsend (PM|Cost), Timorous Beasties (Artist), RG Carter (D&B Contractor), James Morris|Edmund Sumner (Photographers)